PVC PROFIL

Na tržištu postoji veliki broj proizvođača PVC profila, a naša firma između ostalog koristi i “Inoutic (Tyssen)” profile poznatog i dokazanog nemačkog proizvođača, i to zbog veoma dobrog kvaliteta po najpristupačnijoj ceni. Izrađuju se od nereciklirane plastike, i u krilu i u štoku se nalazi pocinkovani čelik debljine 1,5 mm što garantuje dodatnu jačinu i stabilnost ovim profilima. U proizvodnom programu Inoutic-a mogu se naći tri vrste profila: dva petokomorna i jedan šestokomorni. Petokomorni su poznati kao Elite i Arcade, a šestokomorni kao Prestige. Osnovna razlika između Elite i Arcade profila je u dizajnu – Elite ima ravne ivice, dok je kod Arcade profila krilo zaobljeno. Ukoliko želite petokomorni profil, Arcade je više zastupljen.

Prestige PVC profil (šestokomorni)

Karakteristike:

Prestige profile odlikuje izuzetan kvalitet, pa su oni najčešći izbor kupaca koji znaju šta žele od stolarije – samo najbolje. Njihovom primenom se postižu ogromne uštede u energiji (čak i do 40%). Područje primene ovih profila je izuzetno široko, isto kao i Elite i Arcade profila

– širina profila 76 mm
– toplotna izolacija Ug = 1,1 W/m2K
– staklo debljine 42 mm (4+12+4+12+4)
– zvučna izolacija do 47 dB
– trostruko dihtovanje
– vodonepropusnost testirana do 9 bar

Arcade PVC profil (petokomorni)

Arcade PVC profili Ovaj profili je najčešći izbor pri izradi stolarije, i to upravo zbog odličnih karakteristika i povoljne cene. Odlikuje ga još i moderan dizajn, kao i široko područje primene – moguće ga je koristiti za razne vrste otvora, balkonska i ulazna vrata, izloge, svetlarnike, lučne prozore i vrata, itd. U zavisnosti od izbora stakla, moguće je dodatno poboljšati ionako dobre izolatorske karakteristike.

Karakteristike:

– širina profila 71 mm
– toplotna izolacija Ug = 1,3 W/m2K
– staklo debljine 23 mm (4+16+4)
– zvučna izolacija do 44 dB
– dvostruko dihtovanje sa AD gumenim dihtungom
– vodonepropusnost testirana do 9 bar